An oasis of Mediterranean vegetation decorates the Bay’s shores. The gentle climate allows agave, citrus, cypress, orange, eucalyptus, laurel, mimosa, pomegranate, and palm trees to thrive. Jutting into the Bay, natural stone quays, embroidered by beautiful baroque towns, the charming concoction of aesthetics, art and history embodies a symbolically durable naval legacy.

Kultura i istorija

Zemlja čuda. Ćup pun najrazličitijeg blaga. Kao da se zaista, kako kaže legenda, bogu iznad Crne Gore pocijepala vreća kad je dijelio darove prirode, pa mu poispadale planine a i štošta drugo.

Plaže

Budvanske plaže po kvalitetu pijeska spadaju u najviše kategorije. Prostiru se na 38 km razuđene obale s mnogo pješčanih uvala, zaklona, rtova i manjih ostrvaca. Sve na svoj način pokazuju neodoljiv šarm i ljepotu, i čini se da je i najduži odmor prekratak da bi se stiglo uživati u svakoj od njih.

Restorani i barovi

Na Budvanskoj rivijeri postoji veliki broj ugostiteljskih objekata bogate i raznovrsne ponude: od kafe barova i terasa, poslastičarnica, picerija do konoba i restorana nacionalnog i internacionalnog tipa.

Javite nam se

Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja